Jolaseta maskulinoa FC Bartzelonaren aurka erori da Negurin egindako estreinaldian

29 Iraila 2020

RC Jolaseta emakumezkoen taldea saririk gabe geratu da ch Sardinero taldearen aurrean eta 3-0 galdu du.

Ohorezko dibisioa A. hockeya MASC belarra.
RC Jolaseta 1 – 3 Fc Bartzelona.
Iberdrola Liga hockey. Belar Fem hockeya.
Ch Sardinero 3 – 0 RC Jolaseta.

RC Jolaseta gizonezkoen belar hockeyak 1-3 galdu du Bartzelonaren aurka igande honetan Ohorezko a Mailako bigarren jardunaldian, bi aldeen arteko norgehiagoka bizian.

Partida bizkaitarren alde hasi da, hasierako minutuetan hainbat aukera eta penalti kornerrarekin, baina talde kataluniarra getxotarren hasierako zartakoa berregiten joan da eta bolaren kontrola hartzen joan da, 27. minutuan O. Rocaren eskutik lehen gola sartu arte.

"Ondo hasi gara, baina urduri jarri gara eta ezin izan dugu pilota luzaroan eduki. Hala ere, gol aukera asko izan ditugu areara iritsi ostean eta korner penaltiz, baina ez ditugu gauzatu ", azaldu du Isra Garcia Jolasetako entrenatzaileak.

Hirugarren laurdenean Bartzelonako taldea markagailuan aldentzen saiatu da 55.ean 0-2koa sartuta, baina Neguriren taldeak aldea murriztu du berriro Agustin Feltesek gol bihurtu duen korner penalti baten bidez (61 '). Azken bost minutuetan, Jolasetak atezaina zelaiko jokalari batengatik aldatu du berdinketaren bila, baina S. San Martinek hirugarren gola sartu du, 3-1ekoa markagailuan utzita.

"Astean zehar gogor lan egiten jarraitu behar dugu, non gauden jakin behar dugu eta entrenamenduetan estutu behar dugu, partidetan islatu dadin", azaldu du Garciak. Datorren asteburuan RS Tenis bisitatuko du euskal taldeak 16: 00etatik aurrera.

Emakumezkoen taldeak, bestalde, porrota jaso du asteburu honetan ch Sardineroren aurka (3-0) Iberdrola Ligako bigarren jardunaldian. Bizkaitarrak gertu izan dira markagailuari buelta eman eta berdinketa lortzeko, baina Kantabriako taldeak azken minutuetan lortutako bi 'kontrak' Santanderren utzi dituzte hiru puntuak.

"Gutxiagotik hasi gara", adierazi du Jorge Suarez Jolasetako entrenatzaileak. "Lehen hamabost minutuak gehiago izan dira eta asko iritsi dira, baina ondo defendatu dugu eta bigarren laurdenaren erdira arte eutsi diogu, 1-0ekoa sartu dutenean", azaldu du.

Atsedenaldiaren ostean, talde getxotarrak nagusitasuna izan du, gol bihurtu ez diren abagune argiekin. "Berdinduko genuela zirudienean, kontraerasoan harrapatu gaituzte eta 2-0ekoa sartu digute (66 ')" adierazi du Suarezek. Bi minutu geroago, Claudia Negretek hirugarren gola sartu du, eta 3-0ekoa utzi du markagailuan.

Jolasetako entrenatzaileak deitoratu egin du bere jokalarien lan ona markagailuan islatuta ez egotea, baina maila gorenean izaten ari diren errendimendu ona azpimarratu du. "Taldeak joan den astean baino hobeto jokatu du; zure aurka lehiatu da Ohorezko Mailako beste talde baten aurka. Jokalari gazteenek erritmoa hartu dute eta oso ondo jokatu dute. Talde lehiakorra eta arriskutsua dugu, eta jarrera ona erakusten du zelaian; beraz, horrela jarraitzen badugu, emaitza positiboak atera ditzakegu hurrengo partidetan ", esan du.

Hurrengo jardunaldian, RC Jolaseta eta Junior Fc, mailako talde indartsuenetako bat, izango dira aurrez aurre Negurin, igandean 12: 30etik aurrera.