Esconsu Gaztedi RT 27 vs Universidad Bilbao Rugby 22

04 Otsaila 2020

Bilbotarrek aresti ordaindu dituzte egindako akatsak Gaztediren aurrean.

Universidad Bilbao Rugbyren porrota, Gaztedi RT talde arabarraren aurka, Bilbokoen zalantzak aprobetxatzen jakin baitzuen tokiko presio handieneko uneetan, eta egoera horrek jokoaz jabetzeko balio izan zien, denboraldi erregularra amaitzeko 5 jardunaldi falta zirenean mailari eusteko ezinbesteko puntuak eskuratuz.

Etxekoen irteera bikaina izan zen, aurrelarien erasoari etekina atera nahian, eta Bilboko defentsak erantzun bikaina eman zion

De Klerk bilbotarrak zigor kolpe bat jaso zuen, eta horrek lehen puntuak batuarazi zien, baina etxekoek segituan erantzun zioten Stoffels hegoafrikarren entsaioari, bere gizonik onena.

Gutxi iraun zuen alaitasunak etxeko bandoan, izan ere, obalatua mugitu bezain laster, Fluksek jokaldi bikaina egin zuen, obalatua Igor Huergari eskuineko hegaletik emanez, nork, lasterketa handi batean, Gaztediko defentsa ezustean harrapatu eta hautsi zuen, entsegu bat eginez.

Lehen hogei minutuetan, bilbotarrak nagusi izan dira.

Berriro ere, De Klerkek zigor kolpe bat sartzea lortu zuen, Errekaldekoak aurretik jarriz, 5etik 11ra, minutu gutxiren buruan buelta emanez beste aldera jauzi egiteko.

Universitarioko kideak amore ematen hasi ziren tokiko presioaren aurrean, eta Beltranen mutilek aprobetxatu zituzten egoerak eman ziren, bai akats propioengatik, bai behartutakoengatik. Gaztediko 10. Zenbakiak ikuskizun bikaina eman zuen, entsegu eta transformazio berri bat lortuz etxekoak aurretik jartzeko.

Lehen zati honetako azken minutuetan, Bilbao Rugby eskuko jokaldietan asmatu ezinik zebilen,baina obalatua oinarekin kolpekatzeko ekintzetan asmatu zuen, puntuak zigor kolpeagatik igoz, eta Gaztedik bisitarien erabaki ezinei etekina ateratzen jakin zuen, aurrea hartu eta atsedenaldira 19-17 aldeko emaitzarekin iritsiz.

Bigarren zatian, oinarekin bi aldeetan defentsako kolpeak ematen hasi ziren, obalatua posizio onean jartzea bilatuz, baina, ez batak ez besteak ez baitzuten abantailarik atera.

Bizkaiaren defentsa hobetzen dut bigarren aldi honetan, Gaztediaren irekiera gidatzea lortuz eta arabarren igoera geldiaraziz.

Gaztedik 27 eta 22 irabazi zuen partida, eta gasteiztarrei arnasa eman eta sailkapena are gehiago estutu da.

Ligako geldialdia datorren asteburuan izango da,  puntu premian dagoen Oviedo hartuko du etxean hamabost egun barru. Norgehiagoka erabakigarria izango dabi taldeentzat, batek  lehian bizirik jarraitzea izango du helburu eta besteak mailari eusteko bidean pauso bat ematea bilatuko du.